>

 

Alföldi Agrárszakképzési Centrum - Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola

Elérhetőségeink

Tel: (63)562-265

Fax: (63)562-266/108

CIKLÁMEN ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18466436-1-06

6600 Szentes, Kossuth u. 45.

E-mail: barthaszki@szentes.hu

Igazgató: Udvardi István

 

Iskola alapítási éve: 1940.

Képtalálat a következőre: „green youtube logo”

A szomszéd kertje mindig zöldebb

"A szomszéd kertje mindig zöldebb"

Beszámoló a müncheni tanulmányútról

 

Egy „A szomszéd kertje mindig zöldebb” elnevezésű projekt keretében tíz napot töltöttünk a németországi Münchenben. Látogatásunkat a Leonardo programirodához benyújtott pályázatból finanszíroztuk.

   

A tanulmányút célja az volt, hogy megismerjük a német szakképzést. Tapasztalatokat szerettünk volna szerezni továbbá azokról a gyakorlati helyszínekről ahol diákjaink a gyakorlatukat töltik. Megismerkedtünk a német partneriskolában (Berufsschule Für Gartenbau und Floristik München) folyó oktatással. Egyaránt képet kaptunk mind az elméleti, mind a gyakorlati oktatásról. Részt vettünk a dísznövénytermesztő szakmunkásoknak rendezett gyakorlati vizsgán.

              

Meglátogattunk olyan üzemeket-intézményt is, ahol iskolánk diákjai már több éve gyakorlatokat töltenek: Ölbrunner kertészet, Alois Brandl virágüzlete, Müncheni Botanikus Kert, Wallenburgi biokertészet.

 

Ezenkívül ellátogattunk még a müncheni nagybani virág-és zöldségpiacra is.
A szakmai tanulmányút keretében ellátogattunk a BUGA-ra (Szövetségi Kertészeti Kiállítás) is. A kiállítás 2005. április 28.-tól október 9.-ig került megrendezésre.

 

Tanulmányutunk ideje alatt kulturális programként ellátogattunk a neuswansteini kastélyba illetve a Zugspitzre, Bajorország legmagasabb hegycsúcsának kilátójára.

ProgeCAD logo    „határtalanul logo” „Ökoiskola logo”
       

     

 

Please publish modules in offcanvas position.